Vem bor i Hagaparken?

Den 29-30 september bjuder EuroBioBlitz hela Europa att delta i medborgarforskning som en del av European Researchers Night. Kom förbi Hagaparken i Solna och undersök områdets flora och fauna i ForskarFredags BioBlitz pop-up!

Foto: Annika Ashley/Unsplash

Vad är en BioBlitz?

En BioBlitz är en kort ( 24-timmars) undersökning av allt djurliv i ett visst område, för att försöka hitta så många olika arter som möjligt. Det är en aktivitet som alla kan delta i, stor som liten. 

Vem kan delta?

Alla – även små barn och nybörjare!  BioBlitz görs genom en app som hjälper dig att identifiera vilda djur och växter. Man behöver inte vara expert, all insamling är lika viktig!

Hur kan jag delta?

Kom till Hagaparken vid Haga Tingshusslätt  på lördag den 30 september mellan 11-15, ni hittar oss nära Tennisbanan, kolla efter en ForskarFredag-flagga!

På plats finns funktionärer från ForskarFredag som hjälper till med appen och experter som kan berätta om vad du hittar. Appen (INaturalist) är gratis och går att ladda ner på plats.

Vem driver EuroBioBlitz?

EuroBioBlitz arrangeras av Natural History Consortium i Storbritannien, som en del av det europeiska samarbetet INTERSECTIONS. Data som samlas in används för att hjälpa till med forskning inom europeiskt naturskydd. 

Arrangör

Vetenskap & Allmänhet som en del av vetenskapsfestivalen ForskarFredag.

Kontakt

Julia Brink

[email protected]

Tid

Lördagen den 30 september, klockan 11.00-15.00

Målgrupp

För alla

Bokning

Ingen föranmälan krävs

Plats

Bredvid tennisbanorna i Hagaparken, Haga Tingshusslätt
(bakom Stallmästargården)

Mer information

Läs mer om EuroBioBlitz, du kan rapportera in data från valfri plats i hela landet den 28-29 september. Se en kort instruktionsfilm nedan.

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *