Välkommen till ForskarFredag i Jönköping och Eksjö! Nästa ForskarFredag är den 29 september 2017.

Program 2017 (sidan uppdateras löpande)

ForskarFredag Jönköping arrangeras av Jönköping University, Region Jönköpings län och länets kommuner. ForskarFredag är en del av europeiska Researchers’ Night och samordnas av Vetenskap & Allmänhet.

Kontakt:

Maria Nordström, Jönköping University
maria.nordstrom@ju.se
036-10 15 05, 072-587 61 02

Lisa Andersson, Region Jönköpings län, Kommunal utveckling
lisa.andersson@rjl.se
070-819 95 71

Ann-Sofi Kammerlind, Region Jönköpings län, Futurum
ann-sofi.kammerlind@rjl.se


Möt Nerrolyn Ramstrand

Nerrolyn Ramstrand är en av få ortopedingenjörer i världen som är disputerad inom ortopedteknik. Till Jönköping University och Hälsohögskolan kom hon 2003 och hon är nu docent och arbetar med att undervisa studenter på ortopedingenjörsprogrammet samt att bedriva forskning inom gåendets biomekanik. Förra året medverkade Nerrolyn på ForskarFredag i Jönköping med sin forskning om varför poliser får ont i ryggen. Hennes ”rumpscanner” var en riktig succé! Det var också en bild på Nerrolyn som kom på andra plats i instagramtävlingen. Nerrolyn deltar även på årets ForskarFredag; på mässan för gymnasieelever i Campus Arena.

I den här filmen visar Nerrolyn varför proteser inte ramlar av.


Varför mycket text kan förstöra en powerpointpresentation

Johan Kohlin är universitetsadjunkt i utbildningsvetenskap, med inriktning mot IKT. (Förkortningen IKT står för Informations- och kommunikationsteknik.) Han undervisar bland annat i programmering, marknadsföring i sociala medier, tillgänglighet och presentationsteknik.

I den här filmen förklarar Johan varför det är dumt att ha för mycket text i en powerpointpresentation. Ett tips är att se filmen två gånger – en gång med och en gång utan ljud!