ForskarFredag på Framtidsmuseet den 29 september! Vilken forskning pågår i Dalarna? Kom och få svaret under ForskarFredag på Framtidsmuseet.

Mellan klockan 09.00-14.00 bjuds alla gymnasieskolor i Dalarnas län in till möten med forskare och doktorander från Högskolan Dalarna.

På eftermiddagen är allmänheten välkomna till Framtidsmuseet för att möta dessa forskare och doktorander.

Hela museet är öppet för er!

Inbjudan till gymnasieskolor i Dalarnas län skickas ut i augusti.

TECKNINGSTÄVLING 2017

ForskarFredag 2017 bjuder in alla skolelever i Sverige i årskurs F-6 till en nationell teckningstävling ”Rita dig själv som forskare”.

Elever som bor i Dalarna har möjligheten att se sina teckningar på Framtidsmuseet i utställningen ”Rita dig själv som forskare” under tiden 29 september – 8 oktober.

Om ni vill att era teckningar ska vara med i denna utställning på Framtidsmuseet, skickas teckningarna till Framtidsmuseet senast den 25 september.

Adress; Box 901, 781 29 Borlänge.                       Märk kuvertet med ”Teckningstävling 2017

De klasser som skickar sina teckningar till Framtidsmuseet får chansen att få fri entré till Framtidsmuseet för att se utställningen och besöka museet.
Bokning av besök på Framtidsmuseet sker på telefon 0243-79 39 00. Det finns ett visst antal platser för fri entré under vecka 40. Först till kvarn gäller!

Ni deltar även i den nationella tävlingen, teckningarna skickas vidare till den nationella samordnaren Vetenskap & Allmänhet. För mer info, klicka här.

Tävlingsuppgift:

Rita dig själv som forskare! Tänk dig att du är vuxen och arbetar som forskare. Vad forskar du om? Hur går du till väga, vad har du till hjälp och hur ser omgivningen ut? Beskriv också din tanke bakom teckningen med några ord eller meningar, på baksidan av pappret.

Tävlingskategorier:

  • Åk F-2
  • Åk 3-6

Instruktioner till läraren:

  • Börja med att låta barnen teckna och vänta med samtalen till efteråt. Detta för att samtalet i klassrummet inte ska påverka barnens teckningar.
  • Formatet ska vara max A3.
  • Teckningen ska skickas in i original.
  • Skriv barnets ålder, kön, klass och skola på baksidan av pappret, tillsammans med barnens tanke med teckningen.
  • Vi vill även ha namn och kontaktuppgifter till ansvarig lärare. Detta så vi kan kontakta er om ni vunnit.
  • Tävlingen sker klassvisoch vinnarna avgörs genom lottning.
  • Barnens teckningar kommer att ställas ut under ForskarFredag på Umevatoriet
  • Posta teckningarna i original tillFramtidsmuseet, Box 901, 781 29 Borlänge  senast den 25 september Märk kuvertet/paketet TECKNINGSTÄVLING 2017.

ForskarFredag Dalarna arrangeras av Framtidsmuseet Science Center.

Medarrangörer: Högskolan i Dalarna.

Kontaktperson:

Maria Johansson
Framtidsmuseet
maria@framtidsmuseet.se
0243-793916

Läs mer på Framtidsmuseets hemsida.

 

framtidsmuseet                    FFD_logga