Tema 2024: Forskning i vår vardag

Årets tema ”Forskning i vår vardag” vill lyfta hur forskningen är en ständigt närvarande del i våra liv – i stort och smått, dygnet runt. Det öppnar för diskussioner om forskning inom en mängd områden och ger även möjlighet att visa tvärvetenskapliga samarbeten. 

Forskare över hela världen jobbar dagligen med att undersöka både vilka utmaningar som finns runt om oss och vilka lösningar som vi kan använda för att ta oss an dem. En del forskning är välkänd, medan annan kan vara så förankrad i våra dagliga rutiner att vi knappt tänker på att det ligger forskning bakom. Årets tema ger möjlighet att ändra på det, och visa forskning inom alla möjliga områden som är lätt att relatera till. För om det är något forskare har visat sig vara duktiga på, så är det att hitta lösningar på våra problem.

Som en del av årets tema arrangeras massexperimentet Vad säger skolans väggar, där elever och lärare kommer att kunna dokumentera och undersöka de budskap som finns i skolans lokaler.

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]