Välkommen till ForskarFredag i Borås.

Den 27 och 28 september kommer Högskolan i Borås fira ForskarFredag och runt om i Europa sker det samtidigt tiotusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. I Borås har vi ett brett program med aktiviteter för alla åldrar. Årets program innehåller Låna en forskare, Forskar Grand Prix och studiebesök i högskolans labb. Med programmet vill vi uppmärksamma barn, ungdomar och vuxna att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb. Läs om hela programmet på hb.se/forskarfredag2018.

 

Aktiviteter:


Forskar Grand Prix i Borås

Forskar Grand Prix i Borås 2017 och vinnaren Ellen Lindell. Foto: Suss Wilén. CC – BY

Vilken forskare i Borås är bäst på att presentera sin forskning? Under Forskar Grand Prix får forskare tävla i att presentera sin forskning på ett så spännande, pedagogiskt och fängslande sätt som möjligt och de har endast 4 minuter på sig. Publiken utser vinnaren tillsammans med juryn.

Läs mer


Besök högskolans labb

ForskarFredag Borås 2015 Foto: Suss Wilén.

Är du lärare i år 5 eller 6? Då kan du ta med din klass och besöka högskolans olika forskningsmiljöer. Ta chansen och se forskning på nära håll. Eleverna får känna, prova och fråga. Exempel på forskningsmiljöer: 3D-printer, UV-sensor, Handelslabbet, Trikålabbet och Färgeri- och beredningslabbet.

Läs mer