För dig som är forskare

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Vill du vara med och förklara varför forskning är viktigt, skapa förståelse för hur forskningsprocessen går till och inspirera unga till höge studier? Välkommen att berätta om din forskning, din vardag och din väg till forskaryrket under vetenskapsfestivalen ForskarFredag!

På ForskarFredag får du som forskarstuderande eller disputerad forskare tillfälle att berätta om din forskning i dialog med besökare i alla åldrar. Alla forskningsområden är välkomna!

Evenemanget är en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night, med aktiviteter i över 400 städer över hela Europa i närliggande länder. Förra året medverkade över 36 000 forskare

Att medverka i ForskarFredag ger dig möjlighet att visa upp din forskning och att berätta om din forskning för någon som inte är forskare, vilket är en erfarenhet som kan komma till nytta genom hela karriären. Du får också nya perspektiv och idéer på det du arbetar med i dialogen med besökarna.

Framför allt bidrar du till att utmana stereotypa fördomar om forskare, ge unga nya förebilder, inspirera till högre studier och visa att en forskarkarriär är möjlig!

Nästa ForskarFredag arrangeras sista veckan i september 2023.


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag

ForskarFredag arrangeras
den 25-30
september 2023


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE TILL KLASSRUMMET I APRIL

Alla forskare med lediga tider

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

Julia Brink

Tel 073-705 73 21

[email protected]

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *