ForskarFredag Skövde

Doktoranden Victor Igelmo under ForskarFredag 2021 Foto: Rebecka Thor

ForskarFredag 2022

Högskolan i Skövde arrangerar ForskarFredag 2022 den 30 september tillsammans med ASSAR industrial innovation arena och Balthazar Science Center. Det gör vi med aktiviteter på flera olika ställen:

Näringslivsfrukost – Tema Cybersäkerhet

Tillsammans med ASSAR och Näringslivsforum Skövde bjuder vi in till näringslivsfrukost i ASSAR:s lokaler i Skövde. Ät en frukostmacka och lyssna till den senaste forskningen inom cybersäkerhet. Ett mycket aktuellt ämne i takt med att vår värld blir mer instabil. Allt fler privatpersoner och företag utsätts för cyberbrott men hur gör vi för att motverka detta?

Sötvattenmusslor på Vänerdagen

På DaCapo i Mariestad anordnar Vänerns vattenvårdsförbund Vänerdagen. Här medverkar två av våra forskare genom att tala om sötvattenmusslor. Sötvattensmusslor är betydelsefulla organismer genom att de utför flera ekosystemtjänster. Eftersom de filtrerar stora mängder vatten kan de även vara goda indikatorer för hur vattnet mår. Ni får också chansen att lära er mer om ärtmusslor som säger mycket om hur våra vattendrag mår.

Framtidens sjukvård

Skaraborgs Hälsoteknikcentrum utgörs av ett innovationsrum och en tillgänglighetsanpassad lägenhet. I arenan finns en teknisk infrastruktur där produkter, tjänster och metoder utvecklas med fokus på smarta, trygga och säkra lösningar som bevarar integritet och främjar självständighet, trygghet, hälsa och välbefinnande. Hit ska du komma om du vill få en inblick i forskning och innovationer som formar framtidens sjukvård.

AI för mellanstadiet

Artificiell Intelligens (AI) används idag inom många olika områden och många av oss nyttjar AI dagligen utan att tänka på det. Men vad är AI och vilka möjligheter erbjuder tekniken? I dialog med en AI-forskare och tillsammans med Balthazar Science Centers pedagoger får Skaraborgs mellanstadieelever en upplevelse av vad AI är genom att tänka till och skapa i klassrummet. Aktiviteten sker på distans.

Mer information och alla programpunkter publiceras efter sommaren.

Kontakt

Christian Boström, forskningskommunikatör på Högskolan i Skövde
[email protected]

Martina Söderhielm, kommunikatör och affärsutvecklare på Balthazar Science Center, Skövde
[email protected]


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?
Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.