FFST

Det händer som vanligt massor av spännande aktiviteter under årets ForskarFredag i Stockholm. Många är forskarna som samlas på Debaser Medis fredagen den 30 september för att berätta om sin forskning och om hur det är att vara forskare.

ForskarFredag arrangeras av Vetenskapens Hus

Frågor eller funderingar?

Kontakta Marcus Angelin, projektledare ForskarFredag Stockholm

marcus.angelin@vetenskapenshus.se, 08-790 98 18


Anmäl intresse för ForskarFredag i Stockholm 2016

Nu är det dags igen! Planeringen för en av årets roligaste händelser är i full gång och redan nu kan du som är lärare i åk 9 och gymnasiet anmäla ditt intresse för ForskarFredag den 30 september.

FFbild copy

Den fjärde fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. Evenemangen kommer att innehålla experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, utställningar, science cafés och många andra möjligheter för allmänheten och forskare att träffa varandra.

Intresseanmälan

Bokning och anmälan sker senare, men redan nu kan du anmäla ditt intresse så får du  information om när programmet är klart och anmälan öppnar.

Du skickar din intresseanmälan till marcus.angelin@vetenskapenshus.se

Skriv ”Intresseanmälan FF2016” i ämnesraden.

Researchers’ Night arrangerades första gången 2005 runt om i Europa och på en rad orter i Sverige. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet ForskarFredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA. Från och med 2012 ingår även deltävlingar i Forskar Grand Prix som en del i ForskarFredag på ett antal orter. 2016 arrangeras ForskarFredag i Stockholm av Vetenskapens Hus i samarbete med KTH, Karolinska institutet, Stockholms universitet och Stockholms stad.


Nedräkningen har börjat!

FFbild

Här i Stockholm är vi nu redo – de allra sista förberedelserna inför nästa vecka pågår för fullt. Föredrag, forskardialoger och inte minst Forskar Grand Prix – alla de olika aktiviteterna är nu fullbokade och vi hälsar elever och lärare varmt välkomna till en händelserik och spännande dag.

Självklart hälsar vi även alla övriga intresserade välkomna att ta del av den omfattande utställningen – både ute på torget och inne på Debaser Medis.

Väl mött på ForskarFredag!