Klimatdetektiverna

Skapad:

2023-11-09

Senast uppdaterad:

2023-11-09

Klimatdetektiverna är ett skolprogram framtaget av Europeiska rymdorganisationen ESA och vänder sig till elever i åldern 619 år. Eleverna utmanas att bli klimatdetektiver och undersöka sin närmiljö. De får utforska och analysera ett miljöproblem, och föreslå åtgärder för att minska de negativa miljöeffekterna.

I Sverige är Tekniska museet ansvariga för programmet och det går att delta i två åldersklasser (6-12, 13-19 år). Projektet pågår fram till våren 2024. Mer information finns på ESEROs hemsida.

Syftet med projektet är att utveckla och uppmuntra elevernas färdigheter i matematik och de tekniska och naturvetenskapliga ämnena. Syftet är även att stimulera elevernas kreativitet och kritiska tänkande för att öka deras förståelse för klimatförändringar och de positiva beteendeförändringar som kan påverka dem. Under projektet kommer ESA eller Tekniska museet att anordna online-möten där grupperna kan tala med en forskare och få tips och bakgrundsinformation.

Steg 1 – Identifiera ett klimat/miljöproblem
Steg 2 – Undersöka klimat/miljöproblemet 
Steg 3 – Dela era resultat och gör skillnad

Kontakt och frågor

Kontaktperson: Mariana Back
E-post: [email protected]

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *