Fråga forskarna i Plastexperimentet 2023

Skapad:

2023-09-12

Senast uppdaterad:

2023-10-04

Plastexperimentet är inne på sin sista insamling, varför är det så viktigt att flera deltar?  Varför måste vi väga plasten och sortera det i olika sorter? Träffa forskarna i Plastexperimentet och få svar på era frågor i ett webbinarium!

Professor Bethanie Carney Almroth och Magnus Bergquist, docent i psykologi, Göteborgs Universitet, följeforskare i Plastexperimentet. Foto: Elisabeth Rieger & Johan Wingborg

Den 9 oktober kl. 13.00 – 13.45 kan ni fråga forskarna Bethanie Carney Almroth och Magnus Bergquist om det ni funderade på när ni genomförde Plastexperimentet – eller om ni bara vill veta mera om plast, varför vi inte ska kasta skräp i naturen och vad det är som får oss människor att göra det fast vi vet att det inte är bra.

Medborgarforskningsprojektet startade 2022 och är ett samarbete mellan stiftelsen Håll Sverige Rent och vetenskapsfestivalen ForskarFredag, som samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet. Allmänheten och skolklasser involveras för att kartlägga plastskräp runt om i landet.

Förutom att bidra till datainsamling får ni som deltagare en chans att få en inblick i hur forskning går till. Resultaten analyseras sedan av forskare på Göteborgs Universitet och presenteras både vetenskapligt och i en populärvetenskaplig rapport efter projektets slut under våren 2024.

Sista insamlingsperioden är igång mellan den 1 september- 13 oktober 2023.


Frågestunden kommer att spelas in för att ge flera deltagare i Plastexperimentet möjlighet att se den i efterhand.


Vill du delta eller har frågor att skicka in? Anmäl er till webbinariet nedan.

Fill out my online form.

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredags Massexperiment

[email protected]

Julia Brink

Tel 073-705 73 21

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *