Vad är bioekonomi?

Skapad:

2023-08-17

Senast uppdaterad:

2023-10-16

Lär om hur utbildning och kunskap inom bioekonomi kan leda till intressanta jobb med hållbarhet i centrum. Nedan finns fyra kortfilmer som på ett enkelt sätt presenterar de möjligheter som kunskap inom bioekonomi kan ge på arbetsmarknaden. I filmerna får du följa Miriam och Aleksy från skolans första lektion om plaster till studier och arbete inom handel och produktion.

AllThings.bioPRO är ett EU-projekt som har skapat dessa filmer och ett utbildningsspel som heter Mission BioHero, om bioekonomi som ska öka intresset och engagemanget för bioekonomi i samhället.

Cirkulär bioekonomi är komplext och gamifiering av ämnet kan vara ett sätt att göra ämnet lättare att förstå på ett mer tillgängligt sätt. Spelet består av åtta ”uppdrag”, var och en av dem relaterade till olika aspekter av bioekonomin som t.ex. hållbara förpackningar, greenwashing eller produkters uttjänta livslängd. Spelarna lär sig om bioekonomi, utan att vara medvetna om det bl.a. via ett Quiz med ”ja” eller ”nej”- svar.

Spelet är på engelska och passar utmärkt som en del i undervisning om hållbarhet. Projektet har även tagit fram en lärarhandledning som innehåller scenarier och exempel på hur spelet kan integreras i lektionerna, liksom de rätta svaren på quizet som finns i spelet.

Lärarhandledningen finns på följande språk:

Fler resurser:

Bli en miljöhjälte du också genom att leka, ha kul och samtidigt lära dig mer om cirkulär bioekonomi och hållbara beteenden!

Ladda ner lärspelet Mission BioHero på Google-play, och på App Store.

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *