Framtidens läkemedel

Skapad:

2022-02-22

Senast uppdaterad:

2022-06-20
Precis som inom många andra vetenskapliga områden går utvecklingen inom biomedicin väldigt snabbt. En rad nya tekniska landvinningar gör att vi kan utveckla nya läkemedel med nya verkningsmekanismer och mål i kroppen. Andreas Heddini berättar om forskningen för att hitta framtidens läkemedel.

Längd: 25 min

Språk: Svenska

Målgrupp: Gymnsieelevler och årskurs 9

Precis som inom många andra vetenskapliga områden går utvecklingen inom biomedicin väldigt snabbt. En rad nya tekniska landvinningar gör att vi kan utveckla nya läkemedel med nya verkningsmekanismer och mål i kroppen. Det är dock inte bara själva läkemedlen som utvecklas utan även hur vi ser på hälsa. Sannolikt kommer förebyggande av sjukdom få en mer framträdande plats jämfört med nu. Sättet på vilket vi får vård och hur läkemedel distribueras i samhället likaså.

Medverkande:
Andreas Heddini är läkare och medicine doktor inom infektionsbiologi. Han arbetar idag som medicinsk chef på AstraZeneca Norden.


Föredraget var en del av Vetenskapens Hus program under ForskarFredag 2021.Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *