Så fungerar statistik

Skapad:

2021-06-04

Senast uppdaterad:

2022-06-23

Statistik är något vi ofta tar del av i vår vardag, inte minst genom medierna. Men vad är egentligen statistik och hur används det?

Cissi Billgren Askwall från föreningen Vetenskap & AllmänhetMattias Öberg, forskare i toxikologi vid Karolinska institutet, Sanna Wallin, enhetsråd vid Brottsförebyggande rådet, och Per Oleskog Tryggvason, medieforskare vid Göteborgs universitet går igenom vad som är viktigt att tänka på när någon hänvisar till statistik.

I programmet varvas diskussioner i studion med filmer och korta intervjuer med allmänheten. Klicka på bilden för att se programmet!

Så fungerar statistik är det femte avsnittet i samtalsserien ”Forskning för alla – så skapas kunskap” som Vetenskap & Allmänhet har tagit fram tillsammans med UR Samtiden.  Längd: 26 min

Samtliga sju program finns tillgängliga på UR Play.

ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Anmäl din mejladress nedan för att vara up-to-date med allt som händer inom ForskarFredag. Vi hörs!


Medborgarforska för miljön!Hjälp forskare att kartlägga Sveriges plastskräp i september.

Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.