Var finns Stockholms bästa luft?

Är du intresserad av AR/VR-utveckling och vill veta mer om hur man designar interaktiva visualiseringar? Hur visualiserar man något som nästan är osynligt som t ex luft? Välkommen till en demonstration av visualiseringsverktyget CitizAir som KTH, SLB-analys Stockholms stad och Vetenskap & Allmänhet utvecklar tillsammans med stockholmare.

Luften i Stockholm är bra men i vissa delar av staden kan den förbättras. I projektet CitizAir utvecklar vi ett visualiseringsverktyg för luftföroreningar som kommer kunna hjälpa invånare att välja en hälsosam väg till skolan eller jobbet. AR/VR-verktyget kommer också kopplas ihop med informationsskärmar i staden, liksom med LUFT Stockholm-appen i din mobil.

Under ForskarFredag-festligheterna på Vetenskapens Hus i Stockholm får du en tjuvtitt på det nya verktyget. Joakim Rasmuson, utvecklare och interaktionsdesigner på Vetenskap & Allmänhet, finns på plats för att ta del av dina tankar och idéer på vad verktyget bör innehålla – välkommen!

Tid

Fredagen den 29 september 2023 kl. 09:00 – 15:00

Plats

ForskarFredag Stockholm
Vetenskapens Hus/AlbaNova universitetscentrum
Roslagstullsbacken 29

Målgrupp

Åk 9 och gymnasiet

Kontakt

Joakim Rasmuson, utvecklare och interaktionsdesigner på Vetenskap & Allmänhet.

Arrangör

Vetenskap & Allmänhet, VA

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *