Mot en hållbar kulinarisk horisont

Välkommen till en föreläsning föreläsning där två KTH-forskare berättar om hållbar mat.

Foto: Jon Tyson/Unsplash

Rebecka Milestad är och pro-prefekt för institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik vid KTH. Hon forskar om hur livsmedelssystemet kan bli mer hållbart och resilient. Bland annat studerar hon om lokal mat, ekologisk produktion och stadsodling kan göra maten mer hållbar och om hur kommuner jobbar med livsmedelsberedskap.

Francisco Vilaplana är professor inom kolhydratens biokemi och avdelningschef för glykovetenskap vid KTH. Hans forskning handlar om kolhydrater, en av byggstenarna i livet som ingår i maten som vi äter och i många vardagsprodukter (t.ex. i trämaterial). Ett av Franciscos huvudintressen är att använda matrester till att skap nya och hälsosamma ingredienser samt att förstå kopplingen mellan kostkolhydrater och deras hälsoeffekter.

Francisco är föreståndare och Rebecka är vice föreståndare för forskningscentret KTH FOOD.
Läs mer om deras forskning.

Tid

Fredag 29 september, kl 13:00 – 13:45

Plats

AlbaNova

Målgrupp

Årskurs 9 och gymnasiet

Anmälan

Du anmäler din klass via Vetenskapens hus bokningssida.

Kontakt

Elin Ottergren
Tel: 08-790 98 45
[email protected]

Arrangör

Vetenskapens hus

Läs mer om vad som händer på Vetenskapens hus under ForskarFredag!

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag



Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *