Välkommen till en föreläsning föreläsning där två KTH-forskare berättar om hållbar mat.

Rebecka Milestad är och pro-prefekt för institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik vid KTH. Hon forskar om hur livsmedelssystemet kan bli mer hållbart och resilient. Bland annat studerar hon om lokal mat, ekologisk produktion och stadsodling kan göra maten mer hållbar och om hur kommuner jobbar med livsmedelsberedskap.
Francisco Vilaplana är professor inom kolhydratens biokemi och avdelningschef för glykovetenskap vid KTH. Hans forskning handlar om kolhydrater, en av byggstenarna i livet som ingår i maten som vi äter och i många vardagsprodukter (t.ex. i trämaterial). Ett av Franciscos huvudintressen är att använda matrester till att skap nya och hälsosamma ingredienser samt att förstå kopplingen mellan kostkolhydrater och deras hälsoeffekter.
Francisco är föreståndare och Rebecka är vice föreståndare för forskningscentret KTH FOOD.
Läs mer om deras forskning.
Tid
Fredag 29 september, kl 13:00 – 13:45
Plats
AlbaNova
Målgrupp
Årskurs 9 och gymnasiet
Anmälan
Du anmäler din klass via Vetenskapens hus bokningssida.
Kontakt
Elin Ottergren
Tel: 08-790 98 45
[email protected]
Arrangör
Läs mer om vad som händer på Vetenskapens hus under ForskarFredag!