Framtidens mat – kreativ workshop med Spilloteket

Hur får vi jordens mat att räcka till alla? Välkommen till en spännande workshop/föreläsning om mat med exempel och rekvisita berättar Henrik om hur det kan gå till. Eleverna får sedan skapa framtidens tallrik med Spilloteket. Inbjuden skola i Östersund.

Mer än 820 miljoner människor i världen har inte tillräckligt med mat och matproduktionen behöver öka med 50%. Samtidigt står livsmedelsystemet redan idag för över 30% av växthusgasutsläppen. Henrik Haller som är forskare på Mittuniversitetet är dock optimistisk. Om vi ställer om produktionen och ändrar lite i menyn kan vi mätta alla munnar med hälsosam mat på ett hållbart sätt.

I en spännande workshop/föreläsning om mat med exempel och rekvisita berättar Henrik om hur det kan gå till. Tanken är att eleverna ska vara så delaktiga som möjligt och vara med och diskutera. Upplägget kan modifieras efter behov och anpassas efter angeläget ämne enligt läroplanen. Förslagsvis 40-60 minuter i helklass.

Tid

Torsdagen den 28 september, kl 8.30 och 12.30

Anmälan

Separat inbjuden skola från Östersund, anmälan sker direkt via inbjudan.

Plats

Campus Östersund

Kontaktperson

Sofia de Wall
E-post: [email protected]
Telefon: 0725818937

Arrangör

Mittuniversitetet

ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *