3D-printing i metall och guidade turer runt campus

Foto: Unsplash

Lär er hur självstyrande robotar kan vara en del av säkerhet, räddningstjänsten och jakten på liv på andra planeter! Under ForskarVeckan får ni möta flera olika forskare inom en rad olika forskningsämnen från Luleås tekniska universitet.

Vi sänder live från Kunskapstrappan i Teknikens Hus på campusområdet i Luleå. Forskare, forskarstudenter deltar direkt från sina labb/institutioner eller i Teknikens Hus under ca 15 minuter per forskningsområde, efterföljt av frågestund. Vi spelar in eventen så ännu fler kan ta del av innehållet.

Studentambassadörer berättar om Luleå tekniska universitets utbildningar för alla deltagare och visar runt på campusområdet för livepubliken.

Fri lunch på STUK med studentambassadörer och workshop inom hållbarhet, entreprenörskap och innovation i Teknikens Hus ingår för publiken på plats. Här finns information om hur du deltar i lden digitala sändningen!

Program

Onsdag 28 september
kl. 09:00–9.30 Självstyrande robotar: säkerhet, räddningstjänsten, och jakten på liv på andra planeter med Björn Lindqvist
kl. 09:30–10:00 3D-printing i metall med Jan Frostevarg
kl. 10:00–10:30 Information om Luleå Tekniska universitet

kl. 10:30–11:30 (för livepubliken) Guidning runt Luleå Tekniska universitets campus med studentambassadörer och workshop med pedagoger i Teknikens Hus.
11:30–12:30 Lunch STUK
12:30–13:30 ca Workshop i Teknikens Hus och guidning runt campus med studentambassadörer.

Plats

Kunskapstrappan
Teknikens Hus
Teknikgränd 1
Luleå

Mer information

Vi bjuder in alla gymnasieklasser, åk 9:or och studenter i hela Norrbotten att delta digitalt och två klasser live på plats. Förra året hade vi deltagare med från hela Sverige. Det hoppas vi på även i år.

Här bokar du digitalt deltagande för kl. 09:00–10.30

Kontaktperson

Linda Ökvist
E-post: [email protected]
Telefon: 0920550803

Arrangör

Teknikens Hus

ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

Se vad som händer under ForskarFredag, sök på ort, datum och målgrupp.


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Medborgarforska för miljön!Hjälp forskare att kartlägga Sveriges plastskräp i september.

Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.