Föreläsning för skolpersonal om stress och återhämtning – öppen för alla som arbetar inom skolan i Sverige

Välkommen till en digital föreläsning med stressforskaren Niclas Almén för dig som skolpersonal, lärare i förskola– gymnasiet. Under föreläsningen kommer ni att diskutera olika frågeställningar.

Under föreläsningen kommer psykolog och stressforskare Niclas Almén berätta om olika vägar för att få till riktigt bra återhämtning både på jobbet och på fritiden. Foto: Mittuniversitetet
Niclas Almén

Om föreläsningen med diskussion

Generellt sätt exponeras lärare för mer stress än den generella befolkningen. Detta innebär att lärares behov av återhämtning är större. Återhämtning är mer än att ta rast, vara ledig på helgen eller ha semester.

Under föreläsningen kommer psykolog och stressforskare Niclas Almén berätta om olika vägar för att få till riktigt bra återhämtning både på jobbet och på fritiden. Under föreläsningen kommer du också få möjlighet att tillsammans med andra reflektera kring hur du kan stärka din återhämtning.
Boka plats via länken.

Förberedelser inför föreläsningen

Du behöver sitta ensam med din laptop och eventuellt hörlurar. Detta då ni som åhörare kommer att delas in i grupper för att diskutera olika frågor.

Ha din mobil tillgänglig då vi kommer att använda oss av verktyget menti.com Du kan även svara på din laptop men ibland kan det vara enklare att svara på mobilen och ha föreläsningen igång.

Tid

Tisdagen den 26 september, kl. 15–16.30

Målgrupp

Lärare i alla årskurser, öppen för alla som arbetar inom skolan i Sverige.

Plats

Digitalt, via zoom.

Anmälan

Föreläsningen är nu fullbokad.

Kontaktperson

Sofia de Wall
E-post: [email protected]
Telefon: 0725818937

Arrangör

Mittuniversitetet

Mer information

Läs mer om föreläsningen här

ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *