Dottereffekten gör företag mer jämställda

Svenska företag som leds av en manlig vd som har döttrar blir mer jämställda – men först när papporna inser hur tufft flickor och kvinnor har det.

Foto: Juliane Liebermann/Unsplash

Lucia Naldi och Timur Uman, professorer i företagsekonomi på Jönköping International Business School, har forskat om den så kallade ”dottereffekten” i svenska företag som startats under perioden 2004-2017. Det visar att få döttrar påverkar jämställdheten i pappors företag på ett påtagligt sätt.

Lucia Naldi och Timur Uman kommer först att berätta lite kortfattat om forskningen och sen följer ett panelsamtal där de samtalar med Sigge Antonsson, affärschef på Ludvig & Co, samt Annika Cederfeldt Jiveby, näringspolitisk chef på Handelskammaren Jönköpings län.

Alla som är intresserade är välkomna att lyssna på föreläsningarna. Evenemangen är kostnadsfria och det kommer att finnas möjlighet att köpa lunch eller fika i Café Dallucci, som ligger i direkt anslutning till JMW-salen.

Tid

Tisdag den 26 september, kl 12.00-13.00

Plats

JMW-salen, Högskolebiblioteket, Jönköping University

Anmälan

Ingen anmälan krävs

Kontaktperson

Daniel Ekman
E-post: [email protected]
Telefon: 0706848920

Arrangör

Jönköping University

Mer information

Sista veckan i september, 25-29 september, blir det en vecka med fokus på forskning och forskningskommunikation på Jönköping University. Under veckan kommer forskare från våra fyra fackhögskolor, tillsammans med externa gäster, hålla lunchföreläsningar/samtal i JMW-salen på högskolebiblioteket.

Läs mer om vad som händer under ForskarFredag i Jönköping

ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *