Låna en forskare till klassrummet

Skapad:

2023-02-07

Senast uppdaterad:

2023-02-07

Låt eleverna upptäcka att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Under 2023 kan ni boka en forskare att för besök under vecka 16 i april och vecka 39 i september. Forskaren pratar med eleverna om hur det är att arbeta som forskare, hur han eller hon blev forskare och om sin egen forskning och eleverna får ställa frågor. Dialogen är i centrum.

Förbered gärna eleverna inför besöket genom att prata om vad forskning är, hur forskare arbetar och att det går att forska inom alla möjliga ämnen. På ForskarFredag skola finns filmer, ordlistor och tips på användbart material.

Vill ni få besök av en forskare på er skola?

  • ForskarFredags program uppdateras med nya aktiviteter från och med maj, sedan lägger vi löpande in nya aktiviteter fram till i mitten av september. 
  • Anmäl er mejl till Håll kontakt med ForskarFredag
  • Kontakta gärna din lokala ForskarFredag-arrangör redan nu och fråga om de erbjuder ”Låna en forskare” i september. Många arrangörer går själva ut med information till skolor i sin region eller kommun.
  • Det går också bra att skicka ett mail till [email protected] så hjälper vi dig att komma i kontakt med en ForskarFredag-arrangör nära dig.

Eleverna fick förståelse för vad undervisningen och utbildning kan leda till för jobb i framtiden. Den forskare som besökte oss var mycket pedagogisk och inspirerande. Lärare, åk 4, Linköping

Det är en intressant och rolig verksamhet och gör många av mina elever nyfikna på vad forskning är och vad en forskare arbetar med. Lärare, åk 9, Borås

Barnen får en förebild, en som har gått länge i skolan. Vi vill gärna få besök igen. Fritidspedagog, Norrköping

Är du doktorand eller disputerad forskare och vill besöka skolor under ForskarFredag? Ta kontakt med din närmaste ForskarFredag-arrangör eller skicka in en intresseanmälan till oss på ForskarFredag. 

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *