Delta i Forskar Grand Prix!

Skapad:

2017-08-30

Senast uppdaterad:

2022-06-21Kan du presentera din forskning på fyra minuter? Delta i Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare – Forskar Grand Prix!

I Forskar Grand Prix tävlar du i att presentera din forskning på bara fyra minuter. Nu har du chansen att kvalificera dig direkt till finalen på Nalen i Stockholm den 28 november 2017!

Tidigare år har alla finalister kvalificerat sig genom att delta i en lokal tävling under ForskarFredag. Nu vill vi öppna upp för de forskare som vill vara med men inte har någon tävling nära sig,

säger Anders Sahlman, projektledare för Forskar Grand Prix i Sverige.

”Vad forskar du om?” är kanske den vanligaste frågan du får som forskare. Att kunna svara på den på ett enkelt och engagerande sätt ökar dina chanser att nå ut med din forskning, du möter nya frågor du kanske inte tänkt på tidigare, och inte minst du tvingas du tänka efter vad kärnan i din forskning är – vilket sammantaget leder till ökad kvalitet på forskningen!

Förutom en finalplats vinner du även en masterclass i presentationsteknik. Där får du med dig kunskap och erfarenheter i presentationsteknik som du kommer att ha nytta av länge efter tävlingen! Det är detta moment som tidigare deltagare har värdesatt allra mest.

Gör så här:

  1. Förbered en max 4 minuter lång presentation om din forskning. Presentationen ska framföras på svenska. Du får använda hjälpmedel som Powerpoint, rekvisita, kläder, filmer m.m. men tänk på att du ska kunna framföra presentationen live på en scen.
  2. Spela in presentationen med mobiltelefon eller dylikt.
  3. Ladda upp filmen på Youtube och skicka länken till oss.

Läs mer och anmäl dig här senast den 1 oktober!

Forskar Grand Prix genomförs årligen sedan 2012 och finalen arrangeras av forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova tillsammans med föreningen Vetenskap & Allmänhet.


ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *