Första avsnittet av ForskarFredagpodden ute nu!

Skapad:

2016-03-15

Senast uppdaterad:

2022-06-21
Morgan Larsson och Sabina Kapetanovic i ForskarFredag-podden. Högskolan Väst.Nu lanserar Högskolan Väst en ny podcast där radioprofilen Morgan Larsson möter högskolans forskare i ett avslappnat samtal kring vad de forskar om och varför. I serien ForskarFredagpodden släpps ett avsnitt per månad fram till årets ForskarFredag den 30 september.

Morgan Larsson och Sabina Kapetanovic i ForskarFredag-podden. Högskolan Väst.
Morgan Larsson och Sabina Kapetanovic i ForskarFredag-podden. Högskolan Väst.

Först ut var Sabina Kapetanovic som särskilt intresserar sig för att studera vilka risker ungdomar tar och varför. Bland annat pratas det om hur nördig man blir som forskare och vad man snöar in på. Eller blir man kanske ”nördblind” som forskare?

I kommande avsnitt kommer bland annat forskare med fokus på robotar, ljud, rasism och barnfattigdom att frågas ut av Morgan Larsson. Den forne trollhättebon kommer att lotsa lyssnarna igenom samtalet genom att ställa nyfikna och raka frågor.

ForskarFredagpodden är alltså en del av arrangemanget ForskarFredag där den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Högskolan Väst är en av arrangörerna. Förutom podcasten kommer det bland annat att bli Forskar Grand Prix. Där tävlar ett antal forskare mot varandra med fyra-minuters-blixtföreläsningar om sin forskning. Publiken röstar på sitt favoritbidrag och det finns också en jury som ger sin bedömning. Vinnaren går till den nationella finalen i Stockholm senare i höst.

Lyssna på första avsnittet här!


Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *