Fota en forskare och vinn en Ipad!

En vanlig bild av en forskare är en virrig äldre man med grått spretigt hår och vit rock. Men ser alla forskare ut så? Använder forskare alltid ett mikroskop, eller har de andra verktyg? Vad gör egentligen en forskare? Hur ser en forskares vardag ut? Det var tävlingsuppgiften under ForskarFredag 2015 där vi fick in 75 bidrag varav 2 var inskickade via mejl. Vinnarna är…

Forskarfredagfoto15
När man säger att forskarna måste använda sitt huvud på jobbet finns det verkligen något i det.

1:a Pris tilldelas Nikolina Bellon som var med på ForskarFredag Stockholm

Vinsten är en iPad 2 air .

Juryns motivering:

Humor och originalitet. Forskare visas upp som vanlig människa i fokus under dagen.

2:a pris tilldelas Nils Ahlmen som var med på ForskarFredag i Jönköping

Vinsten är ett besök på det Science Center som ligger närmast den tävlande geografiskt, alternativt Lån av en forskare till den tävlandes arbetsplats/skola/förening etc.

FFFoto-2-

Juryns motivering:

 Visar perspektiv och aktivitet, bra! Tydlig dialog och forskning som berör i vardagen.

Hedersomnämnande till edvin02_20

Vinsten en ForskarFredag t-shirt för överlägset flest gillamarkeringar på sin bild.

”Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!! Azadeh Karami, (min mamma) som forskar om Alzheimers sjukdom presenterar sin poster på Forskarfredag, man ser hur mycket hon jobbar men ändå så roligt hon har det, så när jag blir stor vill jag också bli forskare. När jag såg henne och andra forskare under dagen blev jag inspirerad att verkligen satsa på att bli forskare. #forskarfredag #forskarfredagfoto ”


Tävlingsinstruktionerna var:

  1. Fotografera under ForskarFredag den 25 september 2015. Tema: Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!
  2. Skapa en Instagramprofil (om du inte redan har en).
  3. Lägg upp din bild – stillbild, inte video – med hashtag #forskarfredagfoto
  4. Skriv också en kort beskrivande text om vad/vem bilden föreställer och tanken bakom. Tagga/beskriv var bilden är tagen (max antal tecken 140).
  5. För att vara med och tävla behöver du en öppen profil så att vi kan se bilden och kan ta kontakt med dig om du vinner.
  6. Det går också att mejla in en bild till: [email protected]  (senast söndagen 27/9 2015 med samma uppgifter som i punkt 4). Bilden ska vara tagen under ForskarFredag den 25 september 2015.

Undvik att ta selfies, groupies, wefies och bilder på andra besökare.

Tävlingsdagen är fredagen den 25/9 2015 med deadline att ladda upp bilder söndagen den 27/9 2015.

Vinnarbilden är den bild som bäst illustrerar ForskarFredags motto ”Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb” och är taggade med #forskarfredagfoto.

Vinnarna utses av en jury bestående av medarbetare på Vetenskap & Allmänhet och representanter från arrangörerna av ForskarFredag i Sverige. Juryn kommer att bedöma bilderna utifrån kreativitet, originalitet och tydlighet. Även antalet ”gilla”-markeringar kommer att vara en del i bedömningen.

Vetenskap & Allmänhet publicerar vinnarna på ForskarFredags hemsida.
Juryns beslut går ej att överklaga.

Genom att ladda upp en bild och tagga den med #forskarfredagfoto deltar du i tävlingen och godkänner tävlingsvillkoren samt användarvillkoren för Instagram. Genom att delta i tävlingen intygar du också att du själv har tagit bilden. ForskarFredag Sverige har rätt att använda bilder taggade #forskarfredagfoto i sin kommunikation på Instagram, Facebook, www.forskarfredag.se samt arrangörernas egna hemsidor. Arrangörer av ForskarFredag får inte delta i tävlingen. Vi förbehåller oss rätt att flagga och/eller ta bort bilder som bedöms vara olagliga eller etiskt eller moraliskt opassande, liksom bilder som kan innebära upphovsrättsintrång. Dessa villkor gäller också om du mejlar in din bild. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

En kommentar om “Fota en forskare och vinn en Ipad!