Carin Backe

Skapad:

2021-08-15

Senast uppdaterad:

2022-08-30

Smarta textilier

✓ På plats

✓ Digitalt

✓ Åk F-3

✓ Åk 4-6

✓ Åk 7-9

✓ Gymnasiet

✓ Svenska

✓ Engelska

✓ Smarta textilier

Kan man få sin tröja att röra på sig av sig självt? Det är vad min forskning går ut på att undersöka. Jag använder mig av nya material för att skapa tyg som kan röra på sig på olika sätt. Med hjälp av dem kan vi skapa till exempel kläder som kan hjälpa oss att gå/stå, som ett extra set med muskler utanpå kroppen, eller mjuka robotar som kan hjälpa oss i vardagen.

Jag kan berätta om textil och hur framtidens kläder och smarta textilier kan komma att se ut. Det är ett spännande område där textil, något vi har använt oss utav i tusentals år, kan få helt nya användningsområden.

Kort om Carin Backe
Ålder: 30
Fritidsintressen: Jag älskar att måla, spela tv-spel och rollspel såsom Dungeons and Dragons, samt att vara ute i naturen.


Högskolan i Borås

Akademin för textil, teknik och ekonomi (inklusive Textilhögskolan) Sektionen för textilteknologi

Läs mer om mig


Detta är ett exempel på en bra presentationstext från förra årets Låna en forskare (2021), Carin Backe går inte att boka 2022. Årets forskare finns här: https://forskarfredag.se/hitta-en-forskare/

Besöket är som längst 90 minuter och kan bokas mellan valfria klockslag inom de grönmarkerade tidsperioderna i kalendern nedan. 

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *