Drömyrket rymdforskare

Skapad:

2016-06-06

Senast uppdaterad:

2022-06-21Vi får följa Betty till hennes drömjobb som rymdforskare. Hon sitter på möte med andra forskare och hon jobbar med en rymdkapsel. På kontoret får hon se spännande rymdfilmer. Betty kan allt om rymden!

Klicka på bilden för att komma till programserien på urskola.se.

Exempel på frågor att ta upp:

  • Vad mer kan man forska om?
  • Var arbetar forskare?
  • Hur blir man forskare?
  • Vad gör en forskare?
  • Vad skulle du vilja forska om?
  • Hur ser en forskare ut?
  • Känner du någon forskare?

Lärarhandledning från ForskarFredag hittar du här: Drömyrket rymdforskare Lärarhandledning


Skola_blue_svart

UR gör program för dig som vill förstå världen. Vi vill underhålla, väcka nyfikenhet, oroa, ge dig aha-upplevelser och sätta saker i sitt sammanhang. Du kan titta eller lyssna var du än befinner dig – i skolan, hemma i tv-soffan, på bussen.


ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Medborgarforska för miljön


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.