Skogsparty för gymnasieklasser

Sveriges lantbruksuniversitet och fakulteten för skogsvetenskap vill gärna berätta mer om hur det är att studera och forska hos oss. Därför bjuder vi in gymnasieelever från hela Västerbotten med omnejd att delta i denna gymnasiedag – intressant för alla, vare sig man går ett estetiskt eller mer naturorienterat program. Det finns nämligen så många olika karriärmöjligheter inom skogen!

Lär dig mer om SLU:s forskning om biobaserade batterier av bark, gå på fjärilsjakt i SLU-skogen med SLU-forskare, träffa forskare från institutionen för vilt, fisk och miljö och mycket med under SLUs Skogsparty. Foto: Pexels

Dagen bjuder på ett förmiddagsprogram i SLU-huset på Umeå campus som varvar praktiska övningar med workshops och föredrag. Efter lunch går alla över till Aula Nordica (Universumhuset) och röstar fram vinnaren i Umeådeltävlingen i Forskar-Grand Prix 2023.

SLU bjuder på fika och lunch – transport ordnar ni själva.

Program (preliminärt)

09.00: Välkommen till SLU
Info och fika. Vi ses vid SLU:s huvudingång.

09.30: Rundvandring i grupper
Under resten av förmiddagen kommer eleverna delas in i grupper om 10 i varje där de får besöka vårt svamplabb och se den nya svamproboten, lära sig mer om SLU:s forskning om biobaserade batterier av bark, gå på fjärilsjakt i SLU-skogen med SLU-forskare, träffa forskare från institutionen för vilt, fisk och miljö som forskar om lax och tonfisk, hälsa på hos institutionen för skoglig genetik och växtfysiologi vid Umeå Plant Science Centre, genomföra ett Skogsquiz, lära sig om olika eldningstekniker och smaka på kolbullar och mycket annat. Detaljerat program skickas ut till alla anmälda efter den 21 september.

12.00: Lunch utomhus
SLU bjuder på lunch i tältkåtor utanför campusentrén i SLU-huset

13.00: Tävlingen Forskar-Grand Prix, Aula Nordica, Universumhuset
Forskare från SLU och från Umeå universitet tävlar om vem som gör den bästa forskarpresentationen på 4 minuter – och vinnaren får en plats i Sverigefinalen i Stockholm den 23 november. Tillsammans med en expertjury är nu med och röstar fram det vinnande bidraget. Eleverna ger sina röster via sina mobiler på menti.com, juryn lämnar sina röster när elevomröstningen är klar. Läs mer om deltävlingen här!

15.00: Dagen avslutas

Tid

Fredag den 29 september, kl 09.00 till 15.00.

Målgrupp

Gymnasieklasser

Anmäl

Anmäl din klass här, senast den 21 september.

Plats

Aula Nordica, Universum, Umeå campus

Kontakt

Anna Morén
Epost: [email protected]
Telefon: +46907868119

Arrangör

SLU
Läs mer om Skogsdagen här

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *