Skolquiz: Rymdforskning

Ta en rymdpromenad och svara på kluriga frågor om rymden och forskning. I ESERO Sveriges och ForskarFredags rymdquiz bjuds mellanstadieklasser in att delta. Vinnarklassen kan vänta sig ett spännande besök med rymdtema under hösten.

Soluppgång över jorden. Fotat från den internationella rymdstationen ISS. Foto: Johnson Space Center, NASA.

Quizet kommer att finnas tillgängligt kring skolstart och går delta i på valfri plats. Allt som behövs är en surfplatta/mobiltelefon och pigga ben. Vinnarklassen presenteras under ForskarFredag-veckan. Mer information kommer!

Vilka kan delta?

Quizet är tänkt för klasser på mellanstadiet.

Arrangörer

Quizet arrangeras av ForskarFredag och ESERO Sverige.

ESERO Sverige är ett initiativ av Europeiska rymdorganisationen ESA och Rymdstyrelsen. ESERO Sverige är ett stöd för skolan i arbetet med teknik, naturvetenskap och matematik genom att använda rymden som utgångspunkt. ESERO Sverige anordnar kurser för lärare samt skapar resurser och material till skolor. ESERO Sverige drivs av KTH i samarbete med Wisdome-projektets fem Science centra: Tekniska museet, Malmö museer, Universeum, Visualiseringscentrum C och Curiosum. Läs mer

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *