Panelsamtal: Djupdyk i Generativ AI

ChatGPT, Midjourney, GitHub Copilot, Bard, Whisper, Jukebox, LLaMA, DALL·E etc. Tjänsterna blir fler och fler. I det här panelsamtalet får du lära dig mer om hur generativ AI egentligen fungerar, hur kan det hjälpa dig i ditt arbete, vilken teknik används egentligen och vad är de största utmaningarna?

Foto: Linköping universitet

Välkommen på ett intressant lunch-event på Visualiseringscenter i Norrköping och lyssna på ett panelsamtal med forskare från Linköpings universitet. Vår panel kommer att under en timme djupdyka i denna revolutionerande teknik och på ett konkret, teoretiskt och filosofiskt plan besvara frågor som:
Hur skulle du kunna använda generativ AI i ditt företag, i din arbetsroll eller i dina studier? Vilka tjänster finns egentligen, och vad skiljer dem åt? Vad bygger egentligen tjänsterna på för data? Vad ska du vara vaksam på? Och hur borde företag och organisationer anpassa sig redan idag?

Du kommer att få möjlighet att interagera med vår panel genom att ställa frågor. Vi bjuder även på lättare lunch. Välkommen!

Medverkande

Daniel Toll, moderator
Daniel Toll är doktorand i Informationssystem vid avdelningen Informationssystem och digitalisering, LiU. Hans forskning fokuserar på hur automatisering av arbete påverkar samhället och intresserar sig för hur nya digitala lösningar påverkar balansen mellan olika värden. Nyligen har Daniel studerat hur svenska kommuner tar sig an automatisering av ärendehandläggning.

Fredrik Löfgren
Fredrik Löfgren är robotutvecklare, VR & AI-expert och eftertraktad föreläsare som tidigare vunnit medaljer under både VM och OS i robotik. Med sina kunskaper slår han världen med häpnad när han förklarar möjligheter och utmaningar som framtiden av AI och robotar kommer medföra.

Hannah Pelikan
Hannah är postdoktor i språk och kultur vid Linköpings universitet (LiU). Hennes forskning inom människa-robot interaktion kombinerar samtalsanalys och interaktionsdesign. Hon undersöker hur människor förstår robotars beteende i olika sammanhang som t.ex. familjehem, operationssalar och i trafiken, och designar interaktion med artificiella agenter baserade på dessa insikter. Hon är även initiativtagare till LiUs tvärvetenskapliga seminarium AI i Samhället.

Sebastian Rozenberg
Sebastian är doktorand på Avdelningen för kultur, samhälle, form och medier vid Linköpings Universitet, och har en bakgrund inom estetik samt informationsvetenskap. Hans forskning undersöker spänningar mellan form och funktion i upplevelsen och omdömet av digitala bilder. I sin avhandling analyserar han specifikt hemskärmen, digitaliserade konstverk i museisamlingar online och AI genererade / syntetiska bilder.

Tid

Fredagen den 29 september, kl. 11:30-12:30

Anmälan krävs

Anmäl dig i förväg här. Begränsat antal platser/luncher.

Plats

Visualiseringscenter C i Norrköping
Kungsgatan 54
60233 Norrköping

Målgrupp

För alla

Kontaktperson

Tobias Örberg
E-post: [email protected]

Arrangör

Det här arrangemanget anordnas av Linköpings universitet i samarbete med Visualiseringscenter C.

Läs mer om ForskarFredag vid Linköpings universitet.

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *