Hur får vi jordens mat att räcka till alla? Välkommen till en spännande workshop/föreläsning om mat med exempel och rekvisita berättar Henrik om hur det kan gå till.

Mer än 820 miljoner människor i världen har inte tillräckligt med mat och matproduktionen behöver öka med 50%. Samtidigt står livsmedelsystemet redan idag för över 30% av växthusgasutsläppen. Henrik Haller som är forskare på Mittuniversitetet är dock optimistisk. Om vi ställer om produktionen och ändrar lite i menyn kan vi mätta alla munnar med hälsosam mat på ett hållbart sätt.
I en spännande workshop/föreläsning om mat med exempel och rekvisita berättar Henrik om hur det kan gå till. Tanken är att eleverna ska vara så delaktiga som möjligt och vara med och diskutera. Upplägget kan modifieras efter behov och anpassas efter angeläget ämne enligt läroplanen. Förslagsvis 40-60 minuter i helklass.
Målgrupp
Elever åk 2 (lågstadiet)
Tid
Olika tider, meddelas via mejl efter intresseanmälan
Anmälan
Plats
Campus Östersund, alt besök på skola (max 5 mil från Östersund).
Ange vad du är intresserad av i intresseanmälan.
Kontaktperson
Sofia de Wall
E-post: [email protected]
Telefon: 0725818937