Framtidens mat

Hur får vi jordens mat att räcka till alla? Välkommen till en spännande workshop/föreläsning om mat med exempel och rekvisita berättar Henrik om hur det kan gå till.

Mer än 820 miljoner människor i världen har inte tillräckligt med mat och matproduktionen behöver öka med 50%. Samtidigt står livsmedelsystemet redan idag för över 30% av växthusgasutsläppen. Henrik Haller som är forskare på Mittuniversitetet är dock optimistisk. Om vi ställer om produktionen och ändrar lite i menyn kan vi mätta alla munnar med hälsosam mat på ett hållbart sätt.

I en spännande workshop/föreläsning om mat med exempel och rekvisita berättar Henrik om hur det kan gå till. Tanken är att eleverna ska vara så delaktiga som möjligt och vara med och diskutera. Upplägget kan modifieras efter behov och anpassas efter angeläget ämne enligt läroplanen. Förslagsvis 40-60 minuter i helklass.

Målgrupp

Elever åk 2 (lågstadiet)

Tid

Olika tider, meddelas via mejl efter intresseanmälan

Anmälan

Anmäl dig här.

Plats

Campus Östersund, alt besök på skola (max 5 mil från Östersund).
Ange vad du är intresserad av i intresseanmälan.

Kontaktperson

Sofia de Wall
E-post: [email protected]
Telefon: 0725818937

Arrangör

Mittuniversitetet


Vad säger budskapen i skolmiljön?
Massexperiment 2024


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i april och samband med ForskarFredag-veckan 2025


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag



Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *