The People’s Climate Vote

Under ett av höstens mest spännande seminarier kommer FN till museet för att presentera ”The People’s Climate Vote”, världens hittills största opinionsundersökning som rör klimatet.

”The People’s Climate Vote” har använt nya och okonventionella metoder för att samla in data, exempelvis genom mobilspelet Candycrush, och på så vis nått 1,2 miljoner svar i 50 länder. För en del länder är detta första gången de har tillgång till systematiskt insamlad information om den allmänna klimatopinionen.

I detta unika seminarium kommer FN tillsammans med forskare från Göteborg att presentera och dissekera statistiken från ”The People’s Climate Vote.” Vilken ny information har vi fått genom undersökningen? Är detta nya sätt att samla in information en bra väg framåt? Vad betyder den här rapporten för beslutsfattare på internationell nivå och vad betyder det för oss i Västra Götalandsregionen?

Det bjuds på snacks och det kommer att finnas gott om tid för frågor från publiken.

TID:

Torsdagen den 29 september, kl. 18.00-19.30

PLATS:

Göteborgs naturhistoriska museum
Museivägen 10
413 11 Göteborg

KONTAKTPERSON:

Renée Göthberg
E-post: [email protected]

ARRANGÖR:

Göteborgs naturhistoriska museum
UNDP Sverige

LÄS MER:

FN på museet 29 september för att presentera ”The People’s Climate Vote” – Göteborgs naturhistoriska museum

ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Medborgarforska för miljön

Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.