Linn Rabe

Vad är du rädd om?

✓ På plats

✓ Online

✓ Åk f-3

✓ Åk 4-6

✓ Åk 7-9

✓ Gymnasiet

✓ Arbetsplats/
organisation

✓ Svenska

✓ Engelska

✓ Miljö och samhälle

✓ Sociologi

Familjen, vänner, djur, platsen man bor på, skogen man gör utflykter till, en framtidsdröm eller en viktig princip. Det finns många saker att bry sig om och många sätt att göra det på, speciellt ifall dessa saker skulle utsättas för någon typ av fara. Genom historien har människor tillsammans kunnat skydda sådant de bryr sig om och ändrat på något som är fel, även när det sett helt omöjligt ut.

Jag är väldigt intresserad av samhällsengagemang och framför allt hur människor engagerar sig för miljö- och klimaträttvisa. Med oss i rummet som utgångspunkt kan ett samtal med mig handla om civilsamhällets roll för demokratin, vilka demokratiska verktyg som finns (även för barn och unga), risker med klimatförändringarna, kommunikation kring dessa risker, hur riskerna drabbar grupper av människor olika, hur normer påverkar vad vi gör och varför inte alla bara är rädda om varandra. Jag har gärna en dialog om vilken ingång och avgränsning som passar gruppen, tillexempel om vi ska utgå från specifik oro/omsorg (tex för klimatet) som finns i gruppen.

Tillsammans med klassen kan vi även testa på några av de kvalitativa forskningsmetoder som finns i samhällsvetenskapens verktygslåda, som intervju och fokusgrupp.

Kort om Linn Rabe

Ålder: 39
Familj:
En multikulturell/religiös familj med katt
Fritidsintressen:
Föreningsliv och att åka tåg
Därför forskar jag:  Jag vill förstå varför det är så svårt att ändra på saker, även när vi vet att något är fel.

Praktisk information

Tvärvetenskapligt: Frågeställningar om miljö/klimat och demokrati/samhällsengagemang kan luftas inom flera ämnen som psykologi (tex klimatångest och normer), svenska (skriva debattartiklar och hålla tal), teknik (etik och teknik) och religion (olika världs- och kultursyn). Jag är skolad tvärvetenskapligt.

Interaktivt: Jag vill gärna involvera publiken i samtalet tex genom enklare övningar. Anpassning av dessa kan göras digitalt. 

Flexibilitet: Anpassning av tider kan göras beroende på önskemål. Detta kan även innebära att bokningsbara tider ändras/tas bor

Om besöket är på plats kan jag komma till

Stockholm, max 30 min med kollektivtrafik från Liljeholmen.


Örebro University

Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

Läs mer om min forskning


Bokningen öppnar den 14 augusti

Då kommer lediga tider att synas här och det går att skicka en förfrågan. Anmäl dig till ForskarFredags mejllista om du vill ha en påminnelse när bokningen öppnar.


Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag



Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *