Låna en forskare till klassrummet!

Skapad:

2021-08-23

Senast uppdaterad:

2023-08-11

Ida Svanedal, forskare på Mittuniversitetet, tog emot elever i åk. 2 under ForskarFredag den 29 september 2017. Foto: Mittuniversitetet

Vad gör egentligen en forskare om dagarna? Och hur ser hens resa in i forskarlivet ut? De frågorna står nära 80 forskare redo att besvara under årets ForskarFredag-vecka, via länk eller direkt i klassrummet. Nu har bokningen öppnat för att låna en forskare!

Att kunna låna en forskare för att ge elever inblick i en forskares vardag har länge varit en viktig del av ForskarFredag. I år har vi gjort det lättare att boka och hålla kontakten med forskarna direkt via ett nytt bokningssystem.

Klädernas dolda budskap, hur man kan använda stamceller, vampyrmänniskors existens, näthat och AI är bara några av alla de intressanta ämnen som årets forskare kan berätta om. Lärare kan kontakta forskarna i förväg för att anpassa mötet efter elevernas ålder och intressen. Ju fler nyfikna frågor desto roligare samtal!

Många av forskarna kan komma på fysiska klassrumsbesök i närheten av sina lärosäten, och i stort sett alla är tillgängliga för digitala besök över hela landet mellan den 20 och 24 september.

Låna en forskare under ForskarFredag, och låt eleverna upptäcka att forskare är helt vanliga människor – med ovanligt spännande jobb!

Här finns en kort instruktion till bokningssystemet

ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *