Algo Kidz – om havet, algerna och deras betydelse för planeten

Skapad:

2020-11-24

Senast uppdaterad:

2022-06-21
Algo Kidz vill engagera och motivera barn till en positiv framtidstro och till ett hållbart förhållningssätt till miljön. Algo Kidz berättar om havet, algerna och deras betydelse för planeten. Ett skolmaterial från Linnéuniversitetet.

Med Algo Kidz vill vi berätta om havet, algerna och deras betydelse för planeten. Se TV-programmet om algen Algo – den lilla stora hjälten, ladda ner ett ”verktygs-kit” med en saga, ritmallar som barnen kan färglägga eller inspireras att göra egna sagor och teckningar med och det finns en musikvideo och sångtext och noter så alla kan sjunga med.

Ni hittar materialet här!ForskarFredag 2022Vetenskapsfestivalen ForskarFredag skapar dialog mellan forskare och allmänhet. Delta och upptäck hur spännande forskning är. I år arrangeras ForskarFredag den 26/9- 1/10-2022 på ett 30-tal orter runt om i landet. Alltid kostnadsfritt!

ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Medborgarforska för miljön


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]