Nyckelpigor och nyhetsgranskning – forskningen förs framåt av flitiga skolelever

Skapad:

2019-06-05

Senast uppdaterad:

2022-06-21

Pressmeddelande 190605

Förra året fick forskare förstärkning av tusentals svenska skolelever. En del tog kort på nyckelpigor i massexperimentet Nyckelpigeförsöket, andra hjälpte till att granska politiska nyheter i Nyhetsvärderaren Valspecial. Nu kommer resultaten i två populärvetenskapliga rapporter.

– Det är väldigt olika områden och uppgifter som eleverna har arbetat med. Men en sak är säker, utan deras hjälp hade forskarna aldrig kunnat få in så mycket data, säger Martin Bergman, utredare vid Vetenskap & Allmänhet, och projektledare för Nyckelpigeförsöket.

$1

Nyckelpigeförsöket: Martin Bergman, utredare, [email protected],
tel. 070-255 38 91.
Nyhetsvärderaren: Fredrik Brounéus, utredare och pressansvarig, [email protected], tel. 070-799 07 91

Högupplösta pressbilder för publicering
Högupplösta loggor & porträttbilder för publicering

Vetenskap & Allmänhet, VA, främjar dialog och öppenhet mellan allmänhet – särskilt unga – och forskare. Föreningen arbetar för att åstadkomma samtal i nya former om forskning. VA utvecklar också ny kunskap om samspelet forskning–samhälle genom opinionsundersökningar och studier. Medlemmar är ett 90-tal organisationer, myndigheter, företag och föreningar. Dessutom finns individuella medlemmar. Se även www.v-a.se

Hjälp forskare att tolka budskapen i skolmiljön
Årets massexperiment!


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *