Arbetet med ForskarFredag 2015 är igång!

Skapad:

2015-03-13

Senast uppdaterad:

2022-06-21I höst går ForskarFredag av stapeln på 27 orter i Sverige. VA samlade i veckan de lokala arrangörerna för ett två dagar långt uppstartsmöte och pratade flytande kväve, Vasaskeppet och hur man skapar ännu bättre aktiviteter.

Kick-off gruppbild_940x570
Foto: Mika Nitz Pettersson

Jag får alltid en massa idéer här, jag ser fram emot ForskarFredag jättemycket!

ForskarFredag, en del av EU-kommissionens Researchers’ Night, firar i år tioårsjubileum.

Måndag och tisdag denna vecka träffades de lokala arrangörerna i Stockholm. Planering, praktiska råd och information växlades med erfarenhetsutbyte och inspiration. Hur skapar man ännu bättre aktiviteter för att skapa dialog mellan forskare och besökare? Hur kan vi lyfta fram och stötta forskarna ännu mer? Ska vi flytta ut arrangemanget till en park i år? Samla allt på en mässa eller sprida ut det över hela stan? Hur lockar vi fler besökare och hur skapar vi ännu bättre dialoger mellan forskarna och besökarna?

Jan Riise, director för Eusea, European Science Events Association, berättade om internationella trender och samarbete över en inspirationslunch. För att få inspiration om hur man kan lyfta fram forskning från olika vetenskapsområden besökte vi Vasamuseet som har ett aktivt arbete med sin programverksamhet. Arbetet kring skeppet intresserar både naturvetare, historiker, etnologer och forskare från många andra forskningsområden.

Under den avslutande rundan för att fånga upp tankar och funderingar var stämningen positiv.

– Jag får alltid en massa idéer här, jag ser fram emot det här jättemycket! sa en deltagare.

Läs mer om uppstartsmötet i VA-bloggen.

 

 


ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *