SciFests skolprogram

Välkommen till SciFest, en vetenskapsfestival med ett brett utbud av workshops, shower, tävlingar, forskarträffar och föredrag som startar veckan före ForskarFredag.

Foto: Mostphotos

Den 21 -22 kan skolklasser prova på och få smakprov på forskning och dess tillämpningar inom alla vetenskapsområden. Utställare och deltagare på SciFest kommer från såväl skolor och universitet som företag, myndigheter, muséer och organisationer. Vi vill särskilt få unga människorna att ställa de stora frågorna, ta del av den senaste forskningen, testa sig fram och upptäcka hur roligt och intressant det är med vetenskap. Många av de som medverkar i programmet är studenter, unga forskare och innovatörer som lättare kan bidra till att inspirera andra unga.

Bland annat kan du följa med i en resa i språket – eller rymden – och testa chipsspelet. Skolprogrammet i sin helhet hittar du på SciFest sida.

Tid

Torsdag och fredag den 21-22 september, kl. 17.30-19.30

Anmälan

Under skoldagarna (21-22 september) behöves skolklasser registrera sig för deltagande. Länk finns på SciFests hemsida

Målgrupp

För skolklasser

Plats

Multihallarna på Fyrishov, Uppsala
https://fyrishov.se/infor-besoket/hitta-hit/
Idrottsgatan 2

Kontaktperson

Sami Vihriälä
E-post: [email protected]

Arrangör

Det första SciFest ägde rum 2012 i regi av Uppsala universitet. Från och med år 2020 samarrangeras SciFest av Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. SciFest sker i samarbete med ForskarFredag.

Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *