Hjälp – Så här använder du plattformen för Låna en forskare

Nedan beskrivs hur du använder plattformen för Låna en forskare. Först kommer instruktioner för dig som är forskare, därefter instruktioner för sig som är inloggad som koordinator. Använd menyn nedan för att hoppa mellan avsnitten.

Inloggad som forskare

För detaljerad beskrivning, se pdf för forskare

Startsidan

På denna sida ges du en översikt över alla dina bokningar. Överst ligger inkomna, men ej bekräftade, bokningar. Därefter ser du alla dina bekräftade besök. Sist ser du de besök som är avbokade av antingen dig eller bokaren. Klicka på en rad i tabellen för att komma till en enskild bokning.

Sidan för en enskild bokning

På denna sida ser du all information som rör en enskild bokning. Här kan du bekräfta dina inkomna bokningar och avboka inkomna besök som du inte kan genomföra. Du kan även spara besöket till din kalender och kontakta bokaren via mejl.

Schemaläggning

På denna sida lägger du in alla dina tillgängliga tider. Tryck på ”Lägg till en rad” och ange sedan ett tidsintervall då du är tillgänglig för att genomföra besök

Inloggad som koordinator

För detaljerad beskrivning, se pdf för arrangör

Startsidan
På startsidan går det att se bokningsläget för forskarna som deltar från din ort. Det kan finnas forskare från flera lärosäten.

Sidan ”Forskare”
När du klickar på Forskare visas en tabell där du kan se besök och avbokningar uppdelat per forskare. Klicka på ett namn för att schemalägga en forskares tillgänglighet, och för att se besök och avbokningar uppdelat per forskare. På forskarens sida kan du bekräfta eller avboka förfrågningar.

När en bokning görs skickas bekräftelsemail till den som gjort bokningen samt till den aktuella forskaren och till dig som ansvarig kommunikatör. Det går att bekräfta och avboka både med hjälp av länkar direkt i e-postmeddelandet och via plattformen, men för att schemalägga tillgänglig tid måste plattformen användas.

Hjälp forskare att tolka budskapen i skolmiljön
Årets massexperiment!


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]