Petter Wannerberg

XR och AI för vår framtid

✓ På plats

✓ Online

✓ Åk 4-6

✓ Åk 7-9

✓ Gymnasiet

✓ Svenska

✓ Engelska

✓ AI (Artificiell Intellegens)

✓ XR ( Extended Reality som VR och AR)

Hej!
Jag heter Petter och jobbar på RISE; Research Institutes of Sweden. På RISE finns forskare som jobbar med allt mellan himmel och jord men jag jobbar i den digitala världen. Jag forskar om hur våra dataspel, digitala miljöer, sociala plattformar och världsskapande kommer se ut och påverkas av artificiell intelligens. Det är en helt otroligt häftig och kreativ framtid att samarbeta med en AI. Men det är också en framtid som vi behöver tänka igenom riktigt noga och som framför allt unga kommer behöva förstå för att veta hur andras skapande kommer påverka dem.

På ett underhållande sätt tar jag i min presentation tar jag upp både betänkligheter och inspirerande exempel på vad vi kan göra idag och inom en snar framtid inom XR och skapandet av innehåll med hjälp av AI.

Kort om Petter Wannerberg

Ålder: 35
Familj:
Sambo
Fritidsintressen:
Spel och XR 😛
Därför forskar jag: Jag brinner för vad vi kan skapa tillsammans. Det är så mycket som händer nu och vi behöver hjälpa varandra förstå den snabba förändringen.

Om besöket är på plats kan jag komma till

Stockholm, Nacka, Södertälje, Katrineholm


RISE – Research Institutes of Sweden

Läs mer om forskningen på RISE

Bokningen har stängt för denna omgång

Anmäl dig till ForskarFredags mejllista om du vill ha information när det är dags för nästa låneperiod.ForskarFredag arrangeras
den 25-30 september

Gratis aktiviteter runt om i Sverige och online


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *