Johanna Bergman

Idrott för fler på gymnasiet

✓ På plats

✓ Online

✓ Åk 4-6

✓ Åk 7-9

✓ Gymnasiet

✓ Arbetsplats/
organisation

✓ Svenska

✓ Engelska

✓ Idrott och hälsa

✓ Vårdvetenskap

✓ Hälsa och välmående

Jag har en stor passion för idrott och framförallt unga som idrottar. Efter att ha arbetat mycket inom tävlingsidrott så har jag sett att idrotten som kan vara så rolig också kan vara väldigt jobbig för många. Jag är nyfiken på hur man får unga att stanna kvar i idrotten längre och i min forskning så vill jag tar reda på hur gymnasieskolor och idrotten kan samarbeta för just detta.

Inom idrotten idag så upplever många unga att alla inte får möjligheten att få bli så bra de kan bli, utan någon annan, ofta en vuxen bestämmer vem som ska få träna var och vad man ska träna. Jag vill lyssna in vad gymnasieungdomar idag säger om vilken betydelse idrotten har för deras välmående och vad mer idrott under gymnasiet kan betyda för dem.

Idrott kan vara ett redskap för att upptäcka att man klarar mer än man tror och bidra till att man mår gott både inne i kroppen men också uppleva att man får massa energi och blir glad. Detta tycker jag är häftigt och det gör att jag vill bidra till att fler får upptäcka denna känsla. Men vi är alla olika och därför behöver vi lyssna in och höra vad eleverna tycker och därför kommer en stor del av min kommande forskning göras tillsammans med skolor, från planering till målgång.

Kort om Johanna Bergman

Ålder: 39
Familj:
Make och hund
Fritidsintressen:
 Idrott, friluftsliv och filosofiska samtal
Därför forskar jag: Har en bakgrund som del i medicinskt team inom elitidrotten och där mötte jag komplexiteten mellan den växande elitidrotten och det skav som uppstod ned mot ungdomsåren. Jag vill utforska alternativa vägar för unga att fortsätta växa med idrotten.

Mer information om ämnet

Mitt ämne berör samhällskunskap utifrån att stora delar av min forskning handlar om det folkhälsovetenskapliga perspektivet om hälsa.

Om besöket är på plats kan jag komma till

Skåne


Högskolan i Kristianstad

Hälsovetenskap

Läs mer om min forskning


Bokningen öppnar den 13 augusti

Då kommer lediga tider att synas här och det går att skicka en förfrågan. Anmäl dig till ForskarFredags mejllista om du vill ha en påminnelse när bokningen öppnar.


Hjälp forskare att tolka budskapen i skolmiljön
Årets massexperiment!


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *