Praktisera hos ForskarFredag i höst

Skapad:

2021-04-26

Senast uppdaterad:

2022-06-20
ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival sedan 2006! Den samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA som en del av European Researchers’ Night. VA erbjuder nu en praktikplats inför hösten 2021.

ForskarFredag 2020 i Stockholm spelas in. Foto: Erik Wetterskog, Vetenskapens Hus.

Om VA

Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som sedan 2002 arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan allmänhet, forskare och det omgivande samhället. Vi utvecklar ny kunskap, anordnar aktiviteter, omvärldsbevakar, kommunicerar och påverkar!

Våra projekt handlar bland annat om forskningskommunikation, medborgarforskning och public engagement, både i Sverige och internationellt. Vi tycker att vetenskap är viktigt – och angår alla!

Vårt kansli ligger i centrala Stockholm och består av 12 personer. Vi är en liten organisation med mångfacetterad verksamhet, korta beslutsvägar och omväxlande arbetsuppgifter och tempo.

Om praktiken

Vi söker dig som går en högskoleutbildning inom kommunikation, projektledning eller liknande. Du får gärna vara intresserad av att göra inlägg, redigera och jobba med webbsidor samt jobba med projekt från ax till limpa. Du får gärna ha erfarenhet av webbpubliceringssystem och sociala medier 

Du kommer att jobba med vetenskapsfestivalen ForskarFredag som äger rum den 20-25 september 2021 med aktiviteter på ett 30-tal orter i hela landet och online. Evenemanget är en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night med aktiviteter över hela Europa. Du kan även bli involverad i forskartävlingen Forskar Grand Prix som går av stapeln den 25 november i Stockholm.

Krav:

  • Under högskole- eller YH-utbildning
  • Att du får någon form av ersättning t.ex. CSN

Tänkbara arbetsuppgifter:

  • Jobba med att bygga upp och redigera vår nya digitala plattform ”Låna en forskare” och med ForskarFredag-webben
  • Medverka i att genomföra Forskar Grand Prix-finalen och koordinera andra event i samband med ForskarFredag.
  • Administrativa uppgifter, t.ex. registrering av deltagare, utvärderingar etc.

När, var och hur länge?

Heltid/ halvtid under hösten 2021, gärna med start i augusti. Exakt praktikperiod enligt överenskommelse. Praktiken är förlagd till vårt kansli men beroende på Coronapandemin kan praktiken komma att genomföras främst hemifrån.

Vad innebär praktiken?

Vi erbjuder en intressant praktikplats med snälla och kompetenta kollegor som stöd. Du kommer att få en inblick i och kunskap om digital kommunikation och projektkoordinering. Praktiken ska genomföras inom ramen för din utbildning.  

Är du intresserad av att praktisera hos oss?

Välkommen att skicka ditt CV tillsammans med några rader om dig själv till [email protected]Märk tydligt i mailet/ansökan att det är praktik du söker.Läs om
ForskarFredags medborgarforskning MASSEXPERIMENTEN


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE

Kostnadsfria besök i hela landet
i samband med ForskarFredag-veckan


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredagVill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *