Vetenskapsspelet Expedition Mundus

Vetenskapsspelet Expedition Mundus lär ut vetenskaplig metod på ett underhållande och engagerande sätt.

Vetenskapsspelet Expedition Mundus går ut på att med hjälp av vetenskaplig metod utforska en ny värld – Mundus. Ett spel som lär ut vetenskaplig metod på ett underhållande och engagerande sätt.

Spelledarna inleder med berättelsen som ger bakgrunden till spelet och delar sen ut frågekort där deltagarna kan välja olika svårighetsgrad. Svårare frågor tar längre tid, men ger också mer poäng. Sen letar spelarna ledtrådar eller ”bevis” bland posters som finns uppsatta i spellokalen. När de tror sig ha rätt svar ska spelarna söka upp en spelledare. Är svaret rätt får de ”publicera” frågekortet tillsammans med tillhörande svarskort på ett bord. På bordet med publicerade kort ackumuleras kunskap under spelets gång som de andra spelarna kan ta del av. Det lag som har mest poäng vinner spelet.

Expedition Mundus utvecklades av den unga akademin i Holland, De Jonge Akademie, och lanserades på svenska av Sveriges unga akademi 2015.

Tid:

Fredagen den 27 september, kl. 8.30, 9.45 & 11.00

Plats:

Lärarutbildningshuset, sal L212, Biblioteksgränd 6

Mer information:

Under ForskarFredag spelar vi spelet tillsammans med skolklasser tre gånger, se tider ovan. En spelomgång tar cirka en timme.


Kontaktperson:

Miia Wännström, Umeå universitet
[email protected]

Arrangör:

Umeå universitet

Sveriges unga akademi


Lägg till en kommentar