Dalénium – science center har öppet hus
29 september kl. 10-17!
ALLT ÄR GRATIS!

Välkomna att testa hur bra du är på att köra lastbil, hur mycket du väger på planeten Jupiter och om du kan ta dig igenom vårt laserrum utan att nudda laserstrålarna!

Vi kommer att få veta hur forskaren Erika Wall på Mittuniversitetet i Östersund har använt allt material som vi har skickat till henne. I januari fick alla elever i åk 6 i Falköpings kommun i uppdrag att göra modeller av vad de såg som risker under skoltid. Erika har tagit del av alla modeller (75 st), gruppernas skisser och presentationer.
Hur forskar Erika vidare på det här?
Kom hit så får du veta!

Teckningstävling och utställning

Vill du att ditt bidrag i teckningstävlingen ska ställas ut på Dalénium – science center under Forskarfredag? Skicka in ditt bidrag till oss!
Barnen är framtidens forskare. Men hur ser ni er själva i forskarrollen? Vad skulle ni vilja forska om?
Nu bjuder Forskarfredag in elever i hela Sverige till en teckningstävling där det gäller att rita sig själv som forskare!

Skicka ditt bidrag till:
Att: Maria Thieme
Dalénium – science center
Rådhusg.4
521 61 Stenstorp

Senast onsdagen den 27 september behöver vi ha din teckning. Teckningarna kommer att ställas ut på Dalénium – science center under Forskarfredag den 29 september och sedan skickar vi in alla bidrag till den nationella tävlingen.

Teckningstävlingen är en rolig och enkel aktivitet för att inleda ett samtal i klassrummet om forskning, vetenskap och vad forskare gör. Tävlingen riktar sig till elever i årskurs F-6.

Forskare på Ållebergsgymnasiet i Falköping

Under eftermiddagen kommer bl.a forskaren Louise Adermark från Göteborgs Universitet till i Aula 1. Louise har själv gått på Ållebergsgymnasiet och berättar om sin resa från gymnasiet till sin tjänst idag. Louise kommer att prata om beroende och om hur vi arbetar för att förstå hur hjärnan förändras av beroendeframkallande substanser.

EU-corner

Vi har vår vän Sabina Hualpa Blomgren från Europa Direkt i Skaraborg är med oss i år igen. Hon kan svara på vilka projekt EU gör i vårt närområde just nu!

Flera aktiviteter publicerar vi här kontinuerligt.

ForskarFredag i Stenstorp och Falköping arrangeras av Dalénium Science Center

Kontakt:
Per-Olof Blad
per-olof.blad@dalenium.com