Skolor: Besök Östersjöcentrum på Skansen!

På Baltic Sea Centre får du lära dig mer om Östersjön. Foto: Skansen.

Hur kan vi få reda på mer om livet nere på botten? Hur är det egentligen ställt med Östersjön? Vad går det att få reda på ur ett vattenprov? Och hur gammal är egentligen en fisk? Välkommen till ett besök på nyöppnade Baltic Sea Science Center på Skansen!

Här möter ni Östersjön under ytan, en unik men känslig miljö. I huset finns såväl akvarier som utställning, filmsal och ett lab för skolor, och innehållet är framtaget i samarbete med Stockholms universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Centret kommunicerar kunskap om Östersjöns miljö, och hur vi kan fortsätta nyttja havet även i framtiden. Under ForskarFredag bemannas huset av flera forskare.

Tid:

Fredagen den 27 september, kl 09.00, 11.00, 14.00

Plats:

Skansen, Djurgårdsslätten 49-51
Mötesplats: Skansen, utanför entrén till Baltic Sea Science Center, plan 2.

Mer information:

Det finns tre bokningsbara tider. Skolbesöken är cirka 90 minuter långa, och delas upp i två delar: en praktisk del i labbet och ett möte med forskare i filmsalen. Efter besöket finns också möjlighet att fortsätta på egen hand i utställningen. Passen måste förhandsbokas. Möjlighet finns också att besöka huset på egen hand. Studiebesök riktar sig till åk 9 och gymnasiet.

Mer info om anmälan hittar du här.

Här kan du se hela skolprogrammet för ForskarFredag i Stockholm 2019, fyllt med spännande och inspirerande aktiviteter: Skolprogram Stockholm 2019 (pdf).


Kontaktperson:

Marcus Angelin, projektledare
[email protected]
08-790 98 18

Elin Ottergren, kommunikatör
[email protected]
08-790 98 45

Arrangör:

Vetenskapens Hus

KTH

Karolinska institutet

Scania

Stockholms stad

Stockholms universitet

Skansen


Lägg till en kommentar