ReGlove – en världsunik uppfinning från Blekinge

Se en film om ReGlove, en hållbar och häftig uppfinning,  framtagen av fem studenter från Blekinge Tekniska Högskola, tillsammans med studenter från Stanford University i USA. Foto. Anton Frej, Frej Creative

Följ med in i de smått hemliga rummen på BTH och få en förhandstitt på ReGlove – en världsunik uppfinning som kan påverka framtidens skyddsutrustning. Eleverna får dessutom ett kreativt och aktuellt uppdrag att lösa – välj en ohållbar produkt eller sak och gör den mer hållbar.

Temat för i år, Hållbar framtid, ligger oss på Kreativum varmt om hjärtat. Vi har gjort en intressant och mycket aktuell film om en hållbar och häftig uppfinning, framtagen av fem studenter från Blekinge Tekniska Högskola, tillsammans med studenter från Stanford University i USA. Uppfinningen, med namnet ReGlove, är en världsunik uppfinning som i framtiden förhoppningsvis kommer påverka framtagandet och användandet av skyddsutrustning.

 

Filmen kan liknas vid ett virtuellt studiebesök, där vi tar er med på ett besök på BTH. Ni får i filmen bland annat träffa en av studenterna som varit med och grundat uppfinningen, Albert Eriksson. Ni får även träffa Christian Johansson Askling som är universitetslektor vid Institutionen för Maskinteknik och Peter Blaschke, föreståndare på BTH Innovation Labs. Dessutom får ni följa med i de smått hemliga rummen och lokalerna på BTH.

I slutet av filmen ges elever på gymnasiet ett uppdrag att lösa (frivilligt att delta). Ta en vardaglig sak, som ni anser är ohållbar, och gör den mer hållbar. Vi låter er tänka fritt och hur litet eller stort ni önskar. Syftet är att våga tänka innovativt utan några ramar och se vart idéerna tar er. Nyttja smarta tankeverktyg om idégenerering på webben och låt fantasin flöda. 
 
Fram till den 9 december har ni på er att lösa uppdragscaset, om ni vill vara med i Kreativums innovationstävling i samband med ForskarFredag. En jury från Kreativum och BTH utser den grupp som löst uppdraget på det mest kreativa och innovativa sättet. 

Plats:

Se filmen här!

Mer information:

Läs mer på Kreativum Science Centers hemsida. 


Kontaktperson:

Linda Olsson
[email protected]
0728849977

Arrangörer:

Kreativum Science Center
Blekinge Tekniska Högskola

 


Lägg till en kommentar