Tack för maten – fyra recept på ett hållbart livsmedelssystem

Forskare diskuterar framtiden mat vid ett dukat bord.
Foto: Mittunivesitetet

Vad skulle kunna få dig och dina vänner att börja äta insekter? Detta vill forskare från Mittuniversitetet ha ditt svar på!

Mer än 820 miljoner människor i världen har inte tillräckligt med mat. Samtidigt stressas vår planet av våra matvanor och västvärldens resursslöseri. Hur kan vi öka matproduktion genom att äta insekter och hur kan design göra skillnad? Under ForskarFredag får klasser från inbjudna skolor i Jämtland/Härjedalen och Västernorrland träffa våra forskare Anna-Sara Fagerholm och Henrik Haller.

På lektionen kommer eleverna att få diskutera följande frågor gruppvis och med Anna-Sara och Henrik:

  • Hur skulle du vilja förändra skolmaten så att den är bättre ur ett hållbart utvecklingsperspektiv?
  • Vad skulle kunna få dig och dina vänner att börja äta insekter?

Utrustning: Digital lektion via Zoom. Ni behöver en Smartboard eller projektor för att eleverna ska kunna se forskarna.
Om klassen har möjlighet att använda surfplattor med Zoom installerat, så kan vi genomföra diskussioner digitalt i så kallade ”breakout-rooms”.

Förberedelser: Inför lektionen ska du och din klass titta på en film som introduktion av ämnet.

Tid

Fredagen den 24 september, kl. 8.30-9.30 och 10.00-11.00

Plats

Zoom-lektion. Anmälan på Mittuniversitetets hemsida.

Mer information

Målgrupp: Årskurs 8, max tre klasser per lektion

Ämne: Design- och miljövetenskap.


Kontaktperson

Sofia de Wall
E-post: [email protected]
Telefon: 010-1428258

Arrangör

Mittuniversitetet


Lägg till en kommentar