Lärare behöver tillgång till nya, innovativa verktyg som kan motivera, engagera och utmana dagens elever att tänka på ett nytt sätt i deras sökande efter kunskap.
Vår forskare Allan Hawas har därför tillsammans med sin kollega, Amin Al-Habaibeh från Nottingham Trent University (NTU) skapat ett simuleringsverktyg i form av två modellhus som kan användas för att undersöka inomhusklimat och energieffektivitet i byggnader.
Simulering är ett utmärkt verktyg som stödjer undervisning och forskning i ämnen som fysik och teknik på olika nivåer. Modellen består av två identiska hus, där den ena är väl isolerad och den andra är lågt isolerad. Båda modellhusen är utrustade med identiska sensorer och mätare för att kunna bevaka, visualisera och kontrollera uppvärmning, inomhustemperatur och energianvändning.
Detta innovativa undervisningsverktyg har en direkt koppling till läroplanen för grundskolans samtliga stadier, och är enkel att använda. Eleverna kan därför på ett enkelt sätt undersöka hur uppvärmningen fungerar, hur energiflödet kan påverkas med hjälp av isolering, övervaka inomhustemperaturen och mäta energiförbrukningen för isolerade respektive icke-isolerade hus.
Tid
Fredag den 30 september 9:30 – 10:15
Plats
Mälardalens universitet, Campus Eskilstuna
Anmälan
Pedagog med klass behöver göra en intresseanmälan.
Mer information
Programpunkten riktar sig framför allt till studenter och pedagoger med klasser från årskurs 7 till gymnasiet / komvux. Antalet platser är begränsat. Öppet för alla i mån av plats – fri entré!
Samtalet är en del av ForskarFredag och Kunskapsfesten 2022.
Kontaktperson
Sara Seltborg
E-post: [email protected]
Telefon: 070-860 95 89
Arrangörer
Kunskapsfesten i samarbete med Mälardalens universitet.