Lektion om Artificiell Intelligens

Robot. Foto: Mittuniversitetet

Vad är artificiell intelligens och vilka möjligheter och etiska problem kan tekniken medföra? Inbjudna skolklasser i Jämtland/Härjedalen och Västernorrland får lära sig mer om dessa spännande frågor tillsammans med pedagoger från Mittuniversitetet.

Är du lärare för elever i årskurs 5? Nu får du och din klass möjlighet att lära er mer om vad artificiell intelligens är, och vilka möjligheter och utmaningar den nya tekniken kan medföra. Inbjudna klasser från skolor i Jämtland/Härjedalen och Västernorrland är välkomna på en lektion, där pedagoger från Mittuniversitetet medverkar i klassrummet via länk. Eleverna får diskutera och fundera på för- och nackdelar med den moderna tekniken och göra en praktisk övning.

Lektionen handlar om etiska dilemman inom AI. Vem bestämmer hur en AI ska ta beslut för självkörande bilar? Vad finns det för problem med automatisk ansiktsigenkänning i foton? Vem tar hand om din gamla mormor bäst när hon behöver hjälp hemma – en robot eller en människa? Kommer vi i framtiden vara en blandning mellan robot och människa?

Materialet är kopplat till det centrala innehållet om information och kommunikation för åk 4-6 i LGR11 i ämnet Samhällskunskap.

Universitetet bjuder på material-kit som skickas ut i förväg.

Omfattning: 2×45 minuter per klass.

Tid

Fredagen den 24 september.

Tid bestäms efter överenskommelse och anpassas efter klassernas schema.

Plats

Zoom via Mittuniversitetets hemsida

Mer information

Målgrupp: Årskurs 5

Ämne: Samhällskunskap

Form: Digital lektion i samverkan med pedagoger från Technichus.


Kontaktperson

Sofia de Wall
E-post: [email protected]
Telefon: 010-1428258

Arrangör

Mittuniversitetet


Lägg till en kommentar