Kunskapsbaren – Kärlek, sex och relationer. Skärmar skärmarna av oss?

Foto: Stefan Tell

Möt forskning, musik och komik i en skön smart underhållning på Kunskapssbaren på teatern. Lyssna på en stand-up med kända profilen Karin Adelsköld och hör roliga samtal med forskarna Jonas Stier och Emma Engdahl.

Simon Erics bjuder på musiken. Och självklart som sig bör på en Kunskapsbar kan du köpa något gott att äta och dricka i baren.

Om Karin Adelsköld
Hon är teknikjournalist, ståuppkomiker, entreprenör, författare och en av landets mest populära föreläsare och moderatorer.

Förutom att hon blivit utsedd till Sveriges mest kreativa på webben av tidningen Internetworld och vald till årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan har hon de senaste åren varit ambassadör för kvinnors företagande för Tillväxtverkets räkning, medverkat i Teknik­delegationen, startat PMS-förbundet, turnerat med standup comedy och bland annat programlett konsumentprogrammet Plus i SVT.

Hon har utnämnts till hedersdoktor vid Lunds Tekniska Högskola för sitt jobb med att göra teknik och internet roligt och mer lättillgängligt för alla, bland annat genom teknikbloggen Lilla Gumman.

Kanske har du sett henne i humorsammanhang som Parlamentet på TV4, på standup-klubbar som RAW Comedy och Norra Brunn eller i den egna föreställningen Helt perfekt. Kanske har du hört henne sommarprata, eller hört vetenskapspodden Hjärta och hjärna? Eller sett henne på ”Malou efter tio” i TV4 på temat träning efter utmattning. Oavsett vilket lovar vi smart underhållning!

Om Jonas Stier
Jonas Stier är sociolog och professor i socialt arbete vid Akademin för hälsa, vård och välfärd vid Mälardalens universitet. Hans forskning rör identitet, kommunikation, interkultur, relationer och nutidssamhällets dilemman. Han har i många år jobbat med frågor kring samverkan, öppen vetenskap och forskningskommunikation. Jonas Stier ingår även i Vetenskapsrådets expertgrupp för att ta fram pilotutbildning i forskningskommunikation för doktorander, för att ge dem kunskaper, verktyg och praktisk erfarenhet av hur man kommunicerar forskning.

Om Emma Engdahl
Emma Engdahl är ämnesprofessor i sociologi vid institutionen för sociala och psykologiska studier, Karlstad universitet. Dessförinnan var hon anställd som professor i sociologi och vice prefekt med ansvar för forskning och forskarutbildning vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs Universitet.

Sedan Engdahl disputerade på doktorsavhandlingen A Theory of the Emotional Self (2004) har hon publicerat ett 50-tal böcker, artiklar, bokkapitel och essäer. Bland andra böckerna Konsten att vara sig själv (2009) och Depressiv kärlek: En social patologi som kom ut på svenska 2016, på engelska 2018 och nu även översätts till arabiska. Hon har varit anställd vid flera olika universitet både i Sverige och utomlands och har en gedigen och dokumenterad erfarenhet av undervisning, handledning, forskning, akademiskt ledarskap, samt samverkan/innovation. Hon har även arbetat inom näringslivet som ansvarig förläggare inom områdena sociologi, socialt arbete och psykologi på Liber AB.

Engdahl ingår i ett flertal internationella nätverk som till exempel International Association of Sociology (ISA), RC 36 Alienation Theory and Research, Society for Studies of Symbolic Interaction (SSSI) och European Society of Studies of Symbolic Interaction (ESSSI). Engdahl var huvudarrangör för The Fifth Conference of European Studies in Symbolic Interaction (2014) och är ledamot i styrelsen för både ESSSI och ISA, RC 36. Vidare ingår hon i den internationella rådgivande redaktionen för Interpretative Lenses in Sociology, Bristol University press.

Engdahl har god erfarenhet av tvärvetenskapligt arbete och har varit gästforskare på Columbia University, Departement of Political Science; University of Chicago, Departement of Social Thought; Waterloo University, Departement of Philosophy och har flera pågående internationella forskningssamarbeten.

Engdahls forskning bedrivs huvudsakligen inom traditionen för symbolisk interaktionism och inom områden som kropps- och emotionssociologi: identitetsutveckling och självrealisering, intima relationer, sociala patologier, cyber-aktivism och kommunikativ demokrati

Om Simon Erics
Simon Erics är killen från Eskilstuna som började sin musikkarriär med att skriva låtar på kvällar och nätter hemma under loftsängen.

Envishet lönar sig och 2015 signade artisten sitt första skivkontrakt med bolagsjätten “Warner Music Sweden” efter att de hört debuten “Waiting for the sun” och då tog allt fart. Det dröjde inte länge innan låten snappades upp av radio och blev en sån där riktig sommarplåga, samma år åkte han med RIX FM Festival och stod på några av Sveriges största scener.

Det var en rejäl dörröppnare i branschen och under årens gång har han hunnit samarbetat och skrivit låtar med både svenska och internationella artister som Oscar Zia, Linus Svenning, Andreas Weise, Victor Crone, VIZE, Marc Benjamin och LB.one.

Men vem är Simon? Han beskriver sig själv som en grubblare en tänkare som ofta hamnar i djupa tankar som speglas i hans musik och texter. Det finns en energi, ett syfte att förmedla genom sitt musicerande och inspirera och lyfta andra. Ibland är en gitarr och sång allt som behövs.

Tid

Fredag den 30 september 17:00 – 21:00

Målgrupp

För alla, årskurs 7-9, gymnasiet/komvux

Plats

Eskilstuna teater

Anmälan

Fri entré. Antalet platser är begränsat och du behöver boka en kostnadsfri biljett.

Mer information

Programpunkten riktar sig framför allt till studenter och pedagoger med klasser. Antalet platser är begränsat. Öppet för alla i mån av plats – fri entré!

Samtalet är en del av ForskarFredag och Kunskapsfesten 2022.

Kontaktperson

Sara Seltborg 
E-post: [email protected]
Telefon: 070-860 95 89

Arrangörer

Kunskapsfesten

ForskarFredag arrangeras
den 25-30
september 2023


Läs de senaste nyheterna som rör ForskarFredag


ForskarFredags motto

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

LÅNA EN FORSKARE TILL KLASSRUMMET I APRIL

Bokningen öppnar den 13 mars

Vill du vara med på vår mejllista och få koll på allt som händer inom ForskarFredag?


Kontakt

ForskarFredag

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *