Invigning av Mittuniversitetets forskningsgalleri

Se panelsamtalet i spelaren ovan, kl 14 den 24 september. 

Den 24 september under ForskarFredag, invigs det nya galleriet på universitetsbiblioteket i Östersund. Dessutom är det premiär för Miun Research Exhibition’s första utställning ”Människan i skogen, skogen i människan”. I samband med invigningen livesänds ett panelsamtal med tre av våra forskare!

Utställningen tar avstamp i forskning på Mittuniversitetet som belyser skog och hållbarhet ur olika perspektiv.

Under invigningen, som pågår mellan klockan 13.00 och 16.00, samlas några av de deltagande forskarna för att presentera sin forskning och inte minst, mötas. Samtalet sker i samarbete med Forskarfredag och deltar gör forskarna:

Under dagen lanseras dessutom en mer konstnärlig, och virtuell, tappning på skogstemat – Boreala bilder. På vår gallerisida hittar du länkar och mer information.

Mer information om panelsamtalet kan du läsa här.

Tid

Fredagen den 24 september, kl. 14:00-14:45

Plats

Panelsamtalet sänds via YouTube: https://youtu.be/zyRHj-vKP68

Ingen anmälan krävs

Mer information

Mittuniversitetets vetenskapsvecka under ForskarFredag
Mellan den 20-24 september träffar våra forskare olika målgrupper för att berätta om den forskning som bedrivs på Mittuniversitetet. Elever i grundskolan i Västernorrland, Jämtland och Härjedalen, får möjlighet att experimentera och kika in i våra forskningsmiljöer. Veckan avslutas med ett webbinarium om AI samt invigning av vår forskningsgalleri med utställningen Människan i skogen och skogen i människan.
Hela programmet finns på: www.miun.se/forskarfredag


Kontaktperson

Sofia de Wall
[email protected]
010-1428258

Arrangör

Mittuniversitetet


Lägg till en kommentar