Intelligent industri

Hur kan kollaborativa robotar, Exoskelett och VR/AR/Hololens användas för att nå ett hållbart samhälle? Foto: Maya Shlomi/Unsplash

Den fjärde industriella revolutionen är här och den stora utmaningen ligger i att skapa smarta produktions- och logistiksystem som gör det möjligt för svensk industri att producera och leverera produkter och tjänster som samhället behöver utan att utarma jordens resurser.

Teknikutveckling inom automation och digitalisering driver på den här industriella omvandlingen och vårt fokus ligger på hur vi kan använda dessa möjligheter för att utforma produktions- och logistiksystem på ett smartare sätt som möjliggör nya innovationer och som leder till hållbar produktion.

Forskningen inom intelligent industri är inriktad mot hållbar produktion vilket är en nyckel för att skapa ett hållbart samhälle. En av de stora samhällsutmaningarna är hur vi ska kunna försörja samhället med de produkter och tjänster som behövs på ett hållbart sätt.

  • Den pågående digitaliseringen skapar stora möjligheter för människan. Hur kan kollaborativa robotar, Exoskelett och VR/AR/Hololens användas för att nå ett hållbart samhälle?
    Niclas Björsell, docent elektroteknik

Tid

Fredagen den 24 september, kl.11:00-11:30

Plats

Digitalt via zoom, använd denna länk!

Mer information

Läs mer om ForskarFredag i Gävle här!


Kontaktperson

Johanna Esplund
[email protected]
070-0902783

Arrangör

Högskolan i Gävle

 


Lägg till en kommentar